Kør-selv-tur d. 27. september 2015 – Malmö

Ny Mercedes-Benz Sprinter dykkervogn på station Malmö Centrum. Vognen var endnu ikke sat i drift ved vores besøg. Foto: Tony Frimodt

Vi kommmer vidt omkring. Denne søndag tog vi turen over Øresundsbroen til Malmö for at besøge Räddningstjänsten Syd. Det var en lidt kølig sensommerdag, men solen skinnede og humøret var højt.

Vi havde truffet aftale om at besøge tre af redningstjenestens stationer – Centrum, Hyllie og Jägersro.

Turen startede på Centrum, der er hovedbrandstation i Malmö. Stationen er blandt andet bestykket med sprøjte og drejestige. Derudover er stationen hjemsted for redningstjenestens dykkere og for en pumpe- og en skumbil, der indgår i et indsatskoncept ejet af oliebranchen i Sverige, til brug for indsats ved store olieindustribrande.

Stor skumbil til brug ved olieindustribrande. Køretøjet er en del af et koncept under SMC – Släckmedelscentralen, som faciliteres af bl.a. Räddningstjänsten Syd i Malmö. Foto: Tony Frimodt

Næste stop var brandstationen i Jägersro. Stationen ligger lidt øst for Malmö centrum. Her har man ikke mindre end to højderedningskøretøjer, nemlig en Magirus drejestige og en Bronto redningslift, begge på Scania chassiser. Scania chassiser er i øvrigt et gennemgående tema hos Räddningstjänsten Syd.

Bydelen Jägersro er også hjemsted for en af Sveriges største væddeløbsbaner – Derbybanan Jägersro – der underholder heste- og spilleinteresserede folk med trav- og gallopløb.

Station Jägersro har både drejestige og Bronto redningslift i remisen. Foto: Tony Frimodt

Vi galloperede videre til brandstationen i Hyllie, tæt ved tilkørslen til Øresundsbroen. Stationen er redningstjenestens kemistation og betjener sig derfor, ud over sprøjte, drejestige og tankvogn af forskellige kemikøretøjer. En af redningstjenestens yttre befäl – indsatsledere – bor ligeledes på stationen, der også dele adresse med SOS Malmö (alarm- og vagtcentral).

Räddningstjänsten Syd betjener sig af i alt 14 stationer, 6 døgnbemandende, 7 deltidsbemandende og 1 frivillig.

Tak til Räddningstjänsten Syd for deres gæstfrihed og for hjælp med at vise køretøjer frem.

Følg Räddningstjänsten Syd på Facebook

Målekøretøj på Mercedes-Benz Sprinter til brug for bl.a. kemiindsatser. Foto: Tony Frimodt
Scania sprøjte, station Hyllie. Samme type sprøjte findes Centrum og Jägersro. Foto: Tony Frimodt

Denne side anvender cookies for at forbedre din brugeroplevelse. Du kan læse mere om cookies og om vores privatlivspolitik her:  Læs mere