Vi skyder tusindvis af billeder …

Dette billede af Hørsholm M1 er taget med et Samsung Digimax U-CA5. Foto: Tony Frimodt

Næsten alle foreningens medlemmer fotograferer. Vi skyder tusindvis af billeder med alt fra mobiltelefoner og lommekameraer til avanceret professionelt udstyr – ikke mindst på vores kør-selv-ture.

Du behøver ikke at købe det nyeste og dyreste fotoudstyr for at være med.

Smartphones har rigtig gode kameraer, som kvalitetsmæssigt ligger på niveau med digitale systemkameraer. Der findes masser af mennesker, der udelukkende fotograferer med deres smartphonekamera.

Vil du gøre lidt mere ud af udstyret, findes der digitale kameraer i et utal af varianter, mærker og prisklasser. Spørg i din lokale fotobutik.

Hvordan man tager billeder af køretøjer, er i sidste ende et smags- og temperamentspørgsmål – ikke en videnskab.

Dette billede af Københavns Brandvæsens I1 er taget med et Samsung M310W. Foto: Tony Frimodt

Det kommer i nogen grad an på hvad billederne skal bruges til. Skal de fx bruges som grundlag for modelbygning, vil man typisk forsøge at fotografere fra så mange forskellige vinkler som muligt, forfra, bagfra, oppefra osv.

Er der derimod tale om opstillede billeder – som billederne herover – til brug for samling og fremvisning, vil de fleste vælge at skyde hhv. skråt forfra og skråt bagfra.

En tommelfingerregel er, at køretøjets front skal udgøre 1/3- og resten af køretøjet 2/3 af motivet. Men igen er det helt afhængigt af fotografens personlige smag. Nogle foretrækker mere af det ene og mindre af det andet.

Hvad foretrækker du?

Dette billede af Räddningstjänsten Syds Bronto redningslift er taget med et Canon 60D. Foto: Tony Frimodt

Det der virkelig betyder noget, er vores fælles interesse

Et medlem fortæller: “Interessen for brand- og redningskøretøjer har jeg haft siden jeg var barn i 1970’erne, hvor jeg voksede op på Frederiksberg i hjertet af København.

Det er dog først inden for de seneste 10-15 år, at jeg mere systematisk er begyndt at fotografere køretøjer.

Jeg startede med at fotografere køretøjer – og alt muligt andet for den sag skyld, med et konventionelt kamera med film i. Jeg husker i dag ikke mærke og model, men det var absolut ikke noget særligt.

Mit første digitalkamera var et Samsung Digimax U-CA5. Det var et udmærket lille lommekamera, som dengang kunne købes for relativt få penge.

Da det efter års brug var slidt op, købte jeg et nyt lommekamera. Denne gang valgte jeg et Samsung M310W. Jeg har det stadig og det virker upåklageligt.

Med tiden er jeg dog blevet lidt mere kræsen med hensyn til mine billeder. Jeg ønsker at have større indflydelse på den kreative side af fotograferingen – og ikke være bundet af lommekameraets auto-mode.

Derfor købte jeg et brugt Canon EOS 60D med et tilhørende Sigma 17-70 mm objektiv (Det viste objektv et er Canon 55-250 mm).

Mit aktuelle kamera er et Canon 6D MK ll, som er et fullframekamera. Jeg bruger næsten udelukkende et Canon 24-70 f/4 objektiv, som jeg synes er godt til bl.a. køretøjsfotografering.

Man kan altid diskutere, om det ene kamera tager bedre billeder end det andet.

En ting er dog sikker. Det er ikke udstyret det kommer an på, når vi i foreningen drager på tur. Det der virkelig betyder noget, er vores fælles interesse for at fotografere brand- og redningskøretøjer.”

Denne side anvender cookies for at forbedre din brugeroplevelse. Du kan læse mere om cookies og om vores privatlivspolitik her:  Læs mere