Generalforsamling d. 13. marts 2016 – Hørsholm

Stabschef Leif B. Johansen viser planspilbyen "Hørsdal" frem og gennemgår forskellige scenarier. Foto: Henning Svensson

Søndag d. 13. marts 2016 afholdt Dansk Selskab for Brandkøretøjer ordinær generalforsamling. Det foregik denne gang hos Nordsjællands Brandvæsen, på Ådalsvej i Hørsholm.

Nordsjællands Brandvæsen havde venligt stillet et lokale til rådighed, så generalforsamlingen kunne afvikles på brandstationen.

Efter generalforsamlingen havde vi lejlighed til at opleve brandvæsenets imponerende planspilsby “Hørsdal”. Stabschef Leif B. Johansen viste frem og gennemgik forskellige scenarier.

Et passagerfly er styrtet ned i en beboelsesejendom, med sammenstyrtning og brand som resultat. Foto: Henning Svensson

Som afslutning på dagen kørte stationens mandskab beredvilligt køretøjer frem for foreningens medlemmer, så der kunne fotograferes.

Brandstationen i Hørsholm er hovedstation og ret velbestykket med køretøjer. En autosprøjte, to tanksprøjter, drejestige, pionervogn, dykkervogn og firstresponder. Dertil kommer indsatsledervogne og diverse færdselsvogne.

Stationen er også hjemsted for en række busser og varevogne til brug for kommunal dagcenterkørsel og udbringning af mad til kommunens pensionister. Kommunens hjælpemiddeldepot og brandvæsenets administration bor ligeledes på stationen.

Tak til Nordsjællands Brandvæsen for deres gæstfrihed og for hjælp med at køre biler frem til fotografering. Også tak til Leif B. Johansen for fremvisning af Hørsdal.

Hørsholm VM1, Mercedes-Benz Atego 1828, årgang 2004, opbygget af GKV og leveret til det daværende Søllerød Hørsholm Brandvæsen. Foto: Henning Svensson
I1, pionervogn på Mercedes-Benz Vario 811D. Ex. Holland. Foto: Henning Svensson
Hørsholm S1, DAF 1900, ex. Brandweer Breda, Holland. Ved sin anskaffelse i 2004, var det den eneste DAF drejestige i Danmark. Foto: Henning Svensson

Lidt brandslukningshistorie

Det kommunale brandvæsen vendte i 2004 tilbage, efter at Falck havde haft brandslukningsentreprisen i Hørsholm og Karlebo kommuner siden 1964. Med etableringen af Søllerød Hørsholm Brandvæsen var det d. 12. december 2004 slut med Falck. De fortsatte dog med at slukke brand i Karlebo Kommune, fra deres station på Ørbæksvej i Hørsholm og fra brandvagten i Nivå, frem til etableringen af en ny Falckstation på Brønsholm Kongevej i Fredensborg i 2008.

Kommunalreformen i 2007 betød at Karlebo blev indlemmet i Fredensborg Kommune. Det betød også at man i perioden fra 2007-2010 havde delt brandslukningen mellem Nordsjællands Brandvæsen, der dækkede den gamle Fredensborg-Humlebæk Kommune og Falck, der dækkede den gamle Karlebo Kommune.

I dag rykkes der ikke længere ud til brandslukning fra stationen på Brønsholm Kongevej. Det sluttede d. 1. marts 2010, da Rudersdal Hørsholm Brandvæsen, efter flere udbudsrunder, overtog entreprisen fra Falck.

Rudersdal Hørsholm Brandvæsen blev i 2015 en del af Nordsjællands Brandvæsen, sammen med Allerød Brandvæsen (Allerød havde indtil medio 2011 Falck som entreprenør). Nordsjællands Brandvæsen dækker således kommunerne Allerød, Fredensborg, Helsingør, Hørsholm og Rudersdal.

Denne side anvender cookies for at forbedre din brugeroplevelse. Du kan læse mere om cookies og om vores privatlivspolitik her:  Læs mere