På besøg hos Odense Brandvæsen

En af Odense Brandvæsens fire Scania sprøjter, første sprøjten på station Åsumvej. Foto: Tony Frimodt

Fyn er fin. Det fik 12 medlemmer syn for på denne solbeskinnede søndag, hvor foreningen besøgte Odense Brandvæsen på stationerne Åsumvej og Bolbro.

Der var engang hvor man i den fynske hovedstad var et Volvo-brandvæsen. Sådan er det ikke mere. I dag har man kastet sin kærlighed på Scania. Alle de store biler, med undtagelse af et par Volvo tankvogne og en enkelt Iveco lastbil, er Scania.

På station Åsumvej, der er hovedbrandstation – og hjemsted for brandvæsenets døgnbemandede vagtcentral, er der rigeligt at gå i gang med, hvis man skal fotografere … eller vaske biler.

På dagen for vores besøg, kunne man mønstre tre sprøjter, tre tankvogne, to drejestiger, en pioner/miljøvogn, en slangetender, en dykkervogn med båd på trailer, to færdselsvogne og et kroghejskøretøj. Ganske inponerende.

Alt blev kørt frem til fotografering. Man må beundre den fynske tålmodighed.

Efter dette orgie af køretøjer kørte medlemmerne videre til den lille station Bolbro.

Her var fotoseancen hurtigt overstået. Stationen kunne på dagen fremvise et stk. Scania P310 sprøjte, MR4, med Roenbauer opbygning.

Afslutningsvis kan det nævnes, at der på station Åsumvej er 6 mand på døgnvagt, samt en på vagtcentralen. På station Bolbro er der fire mand på døgnvagt. Stationen var tidligere deltidsbemandet.

Tak til Odense Brandvæsen for gæstfrihed og for hjælp med fremvisning af de mange køretøjer.

Et ganske imponerende køretøj. Treakslet tankvogn – på Scania chassis og opbygget af GKV i Gråsten. Foto: Tony Frimodt
S1, en af to identiske Metz drejestiger – på Scania chassis. Foto: Tony Frimodt
Odense Brandvæsen T2, slangetender på Mercedes-Benz GD. Foto: Tony Frimodt
Dykkervogn på Mercedes-Benz Sprinter D212 med Valiant DR-570 Rhib på trailer. Foto: Tony Frimodt
MR4 dagens sprøjte på station Bolbro. Foto: Tony Frimodt

Denne side anvender cookies for at forbedre din brugeroplevelse. Du kan læse mere om cookies og om vores privatlivspolitik her:  Læs mere