Containerkøretøjer i beredskaberne

Containerkøretøjer i beredskaberne. Foto: Tony Frimodt

I Danmark er brugen af containerkøretøjer i beredskaberne ikke helt så udbredt, som det for eksempel er tilfældet i Tyskland og Sverige, der begge har en lang tradition for at benytte sig af materiel pakket i containere.

Beredskabsstyrelsen har siden 1982, vel som de eneste herhjemme, konsekvent og i stor stil anvendt containerbaserede løsninger til fremføring af for eksempel miljø-, rense-, afstivnings-, rednings- og brandslukningsmateriel.

Denne måneds køretøj, I14, er hjemmehørende på Hovedstadens Beredskabs station Vesterbro. Det er et af to identiske køretøjer opbygget af SAWO på Mercedes-Benz Actros 2445 L chassis, med Hiab XS 166 L Hipro kran og 5 tons frontspil. I14 blev sammen med søsterkøretøjet I16 leveret til Københavns Brandvæsen i 2013, som hhv. I15 og I11.

I14 er – som det ses på billedet – til daglig oppakket med den ene af beredskabets to evakueringscontainere, der indeholder oppusteligt telt, varmekanoner, skålbårer, stole og borde mv.

Hovedstadens Beredskab betjener sig af i alt fire containerkøretøjer eller kroghejskøretøjer – som de kaldes i HBR, to med kran og spil (som det viste) og to på Volvo FE 320 chassiser, uden kran og spil. Beredskabet har i dag en række forskellige typer containere til sin rådighed, blandt andet evakueringscontainere, klimacontainere, usarcontainere og generatorcontainer m.fl.

Vi har tidligere bragt et andet containerkøretøj, fra Feuerwehr Hamburg

  • Beredskab: Hovedstadens Beredskab
  • Station: Vesterbro
  • Køretøjstype: Kroghejskøretøj
  • Fabrikat: Mercedes-Benz Actros 2445 L
  • Opbygning: SAWO
  • Årgang: 2013
  • Foto: Tony Frimodt

Månedens køretøj er en kort præsentation af et vilkårligt brand- og redningskøretøj fra et ligeledes vilkårligt beredskab – dog sædvanligvis fra Danmark, Skandinavien eller det øvrige Europa. Der er ikke nødvendigvis tale om nye køretøjer. Gamle køretøjer, herunder veterankøretøjer, kan også forekomme.

Denne side anvender cookies for at forbedre din brugeroplevelse. Du kan læse mere om cookies og om vores privatlivspolitik her:  Læs mere