Månedens køretøj juni 2017 – Billstedt

Mercedes-Benz Actros containerbil fra BF Billstedt. Foto: Christian Aagaard Nielsen

Brand- og ambulancestation F25 Billstedt i Hamburg er køretøjsmæssigt ganske velbestykket. På stationen betjener man sig af flere specialkøretøjer.

Vognparken består, ud over indsatslederkøretøj, to sprøjter, drejestige og fire ambulancer, blandt andet af redningsvogn (GW-Rüst 2), to dykkervogne – lille (reserve) og stor, et kommunikationskøretøj og et containerkøretøj. Dertil kommer et antal containerlade med forskellige oppakninger.

Det viste containerkøretøj, HH 2960, er stationeret på Billstedt. Den er det ene af to identiske køretøjer på Mercedes-Benz Actros med kran, leveret til Feuerwehr Hamburg i 2013. Kranen er en Fassi F 105 AXP24 med en maksimal løftekapacitet på 10,4 ton.

På billedet er vognen læsset med AB Atemschutz (AB-0031) (Container åndedrætsbeskyttelse), som er pakket op med trykluftapparater for lang indsatstid, trykflasker, kemikalieindsatsdragter samt kemi- og strålings-måleudstyr.

I 2013 tog foreningen på Studietur til Hamburg

  • Beredskab: Feuerwehr Hamburg, D
  • Station: Feuer- und Rettungswache Billstedt F25
  • Køretøjstype: Containerkøretøj m. kran
  • Fabrikat: Mercedes-Benz Actros 2536 L 6×2
  • Opbygning: Meiller RK 20.60/Fassi F 105 AXP.24/Wille
  • Årgang: 2013
  • Foto: Christian Aagaard Nielsen

Månedens køretøj er en kort præsentation af et vilkårligt brand- og redningskøretøj fra et ligeledes vilkårligt beredskab – dog sædvanligvis fra Danmark, Skandinavien eller det øvrige Europa. Der er ikke nødvendigvis tale om nye køretøjer. Gamle køretøjer, herunder veterankøretøjer, kan også forekomme.

Denne side anvender cookies for at forbedre din brugeroplevelse. Du kan læse mere om cookies og om vores privatlivspolitik her:  Læs mere