Kør-selv-tur d. 17. april 2016 – Beredskab Øst

Hvis man bygger modelbiler, skal man blandt andet bruge fotos oppefra. Foto: Henning Svensson

Billederne her er fra foreningens første besøg hos Beredskab Øst, kort tid efter beredskabets etablering i 2016. Vi har flere gange siden besøgt Beredskab Øst.

Alle beredskabets fire stationer i hhv. Ballerup, Gladsaxe, Gentofte og Lyngby blev ved denne lejlighed besøgt. Der blev på dagen aftalt endnu et besøg, da man på tidspunktet kun havde modtaget enkelte af de nye køretøjer man havde bestilt.

På station Ballerup havde vi lejlighed til at se og fotografere en af de få Metz redningslifte, som findes i Danmark. Stationen døgnmandskab kører desuden med sprøjte og tankvogn. Stationens deltidsudrykning råder ligeså over sprøjte og tankvogn.

Beredskab Øst, station Gladsaxe. Kombineret tender og redningsvogn på Scania chassis. Foto: Henning Svensson

Brandstationen i Gladsaxe – der ligesom Ballerup har både døgn- og deltidsmandskab – kunne fremvise to sprøjter, en Bronto redningslift og det viste køretøj – en kombineret slangetender og redningsvogn.

Station Gentoftes båd rulles ud til fotografering. Foto: Henning Svensson

I Gentofte har man endnu den gamle Vema redningslift på Volvo chassis. Køretøjet blev, sammen med sprøjte og pionervogn, overtaget af Falck, da de overtog brandslukningen fra Gentofte Brandvæsen i april 2009. Sprøjte og pionervogn er siden afhændet.

Metz drejestige på Mercedes-Benz Econic chassis i Lyngby. Foto: Henning Svensson

Sidste stop var på brandstationen i Lyngby. Her kunne man fremvise to sprøjter, en Metz drejestige på Mercedes-Benz Econic chassis og en slangetender.

Alt i alt en rigtig god dag. Vi glæder os til at komme tilbage og se de nye køretøjer, når de er klar.

Tak til Beredskab Øst for gæstfrihed og for hjælp med at køre biler frem.

Følg Beredskab Øst på Facebook

Første sprøjten hos Beredskab Øst i Lyngby. Foto: Henning Svensson

Denne side anvender cookies for at forbedre din brugeroplevelse. Du kan læse mere om cookies og om vores privatlivspolitik her:  Læs mere