Kør-selv-tur d. 15. maj 2016 – Aabenraa

MAN lifttender, ex Falck Nivå og Falck Fredensborg. Foto: Henning Svensson

På en dag med lidt blandet vejr, var foreningen på besøg hos Brand & Redning Sønderjylland. Vi havde lejlighed til at se brandstationer og køretøjer i Tinglev, Hellevad, Løjt og Aabenraa.

Dagens første stop var brandstationen i Tinglev, der er nabo til Beredskabsstyrelsens Tekniske Skole og hjemsted for fire køretøjer samt et lille museum.

Station Tinglev betjener sig af en MB 1117 sprøjte (ex. Holland), en Volvo FL7 tankvogn, en MB Sprinter redningsvogn og en MAN lifttender (ex. Falck Nivå/Fredensborg).

Station Hellevads køretøjer. Foto: Henning Svensson

På brandstationen i Hellevad, dagens andet stop, betjener man sig af en MAN sprøjte (ex. Holland), en Scania 93M tankvogn (10.000 l.) og en VW T4 miljøvogn med bærbar pumpe på efterløber.

Station Løjt, MAN autosprøjte. En af tre identiske indkøbt brugt i Holland. De to andre står på hhv station Hellevad og Tinglev. Foto: Henning Svensson

Herefter gik turen til Løjt brandstation, hvor man betjener sig af en MAN LE200B sprøjte (ex. Holland), en MB 1824 tankvogn (10.000 l.) og en VW T5 slangetender med trailer, pakket med generator og to stk. bærbare pumper, på hhv. 3000 l/m og 800 l/m.

Aabenraa S2, Metz drejestige på Scania chassis. Foto: Henning Svensson

Dagens sidsts stop, Hovedbrandstationen i Aabenraa. Her betjener sig af en MB Atego 1328 sprøjte, en Volvo FM tankvogn (14.000 l.), en Scania P320/Mets drejestige, en DAF 55 redningsvogn med hækmonteret kran, en MB 809 miljøvogn og en VW T5 mandskabsvogn, der også fungerer som trækker for stationens Fiskars Buster L båd med 60 HK motor.

Tak til Brand & Redning Sønderjylland for deres gæstfrihed.

Følg Brand & Redning Sønderjylland på Facebook

Lidt blandet godt i remisen i Aabenraa. Foto: Henning Svensson

Denne side anvender cookies for at forbedre din brugeroplevelse. Du kan læse mere om cookies og om vores privatlivspolitik her:  Læs mere