Kør-selv-tur d. 13. maj 2012 – Aarhus

Aarhus Brandvæsens eneste slangetender, Lystrups Toyota Hiace, årgang 1993. Foto: Henning Svensson

På en solrig søndag, d. 13. maj 2012, tog foreningen på sin første tur til Aarhus Brandvæsen. Vi havde lejlighed til at besøge hovedbrandstationen “Munkebakken”, havnestationen og deltidsstationen i Lystrup.

Aarhus Brandvæsen betjener sig af i alt fire stationer: Hovedbrandstationen, der er døgnbemandet, men som også har deltidsbrandfolk tilknyttet, havnestationen, der bemandes af døgnfolk fra hovedbrandstationen, Lystrup, som er deltidsbemandet og Falckgården, der er døgnbemandet og drives af Falck.

Der er nok at se på. På hovedbrandstationen, kaldet “Munkebakken” finder man blandt andet en næsten ny Magirus drejestige på Mercedes-Benz Econic chassis. Køretøjer blev indkøbt via et fælles drejestigeudbud for Aarhus Brandvæsen, Viborg Brandvæsen og Københavns Brandvæsen.

I 2010 modtog brandvæsenet to specialtendere til brug på oliehavnen. De to identiske køretøjer er opbygget af Rosenbauer i Østrig på fireakslede Scania chassiser og leveret via RK Brand & Teknik i Ringe, der er Rosenbauers agent i Danmark. Brandvæsenet har ved flere lejligheder måtte bekæmpe brande på oliehavnen og de nye specialtendere giver brandvæsenet bedre forudsætninger for at løse opgaven, hvis en brand igen skulle opstå.

Ny Magirus drejestige på Mercedes-Benz Econic chassis på Hovedbrandstationen. Bemærk at navnetrækket er stavet Aarhus Brandvæsen. Foto: Henning Svensson
Den meget karakteristiske lave og meget lange tankvogn på "Munkebakken"Foto: Henning Svensson
Specialtender 1 fotograferet på Aarhus Havn. Den er en af to identiske køretøjer, opbygget af Rosenbauer og leveret via RK Brand & Teknik i Ringe. Foto: Hennng Svensson
Station Lystrups køretøjer foran remisen. Lystru ligger nord for Aarhus. Foto: Henning Svensson

Vores tur til det østjyske sluttede på deltidsstationen i Lystrup, lidt nord for Aarhus. Her havde mandskabet kørt stationens biler frem, så vi kunne fotografere.

Tak til Aarhus Brandvæsen for deres gæstfrihed og for hjælp med at køre biler frem.

I februar 2009 bragte Århus Stiftidene en artikel om brande på oliehavnen

Aarhus eller Århus, hvad er rigtigt?

Denne side anvender cookies for at forbedre din brugeroplevelse. Du kan læse mere om cookies og om vores privatlivspolitik her:  Læs mere