Generalforsamling d. 1. april 2012 – Birkerød

Sprøjten Birkerød på Scania P310 med Floby obygning. Sprøjten blev oprindelig leveret i orange med blå trekant på siderne. Foto: Henning Svensson

Den 1. april afholdt foreningen sin årlige generalforsamling. Rudersdal Hørsholm Brandvæsen havde været så venlige at stille et lokale til rådighed på brandstationen i Birkerød og mandskabet var efterfølgende behjælpelige med at køre vognparken frem til fotografering.

Vi har gennem årene været heldige, at kunne kombinere vores generalforsamling med besøg hos forskelige brandvæsener. 2012 var ingen undtagelse. Denne gang foregik arrangementet på brandstationen i Birkerød, med efterfølgende smutture til hhv. Allerød Brandvæsen og Falck i Farum.

Efter endt generalforsamling blev der bestilt pizza, som blev indtaget i mandskabets faciliteter. Afslutningsvis kørte mandskabet stationens køretøjer ud, så medlemmerne havde mulighed for at bese og fotografere vognparken.

Birkerød havde indtil kommunalreformen i 2007 eget brandvæsen, der – som noget ganske enestående blandt danske brandvæsener- kørte med orange brandkøretøjer med blå trekant på siden – ligesom Beredskabsstyrelsen. Birkerød Brandvæsen skiftede medio 1990’erne fra den kendte “brandbilsrøde” til orange. Da kommunerne Birkerød og Søllerød i 2007 blev til Rudersdal, blev alle køretøjerne igen malet røde.

Medlemmerne nyder en let frokost efter generalforsamlingen i Birkerød. Foto: Henning Svensson
Mercedes-Benz 1017 autosprøjte med en fortid i Holland og Søllerød. I dag reservesprøjte. Foto: Henning Svensson
Allerød Brandvæsens nye Mercedes-Benz 1325 Atego sprøjte med Rosenbauer AT2 opbygning. Foto: Henning Svensson
Anders And sprøjten i Farum. Indkøbt i 1978 til Farum Brandvæsen. Foto: Henning Svensson

Efter besøget i Birkerød kørte medlemmerne videre til nabobyen Allerød, der indtil medio 2011 havde Falck brandvæsen.

I 1996 oprettede man en hjælpebrandstation i Allerød. Den store slukningshjælp kom fra Falck i Farum. Den 1. maj 2004 indviedes en helt ny brandstation i Allerød. Stationen var opført af kommunen med Falck som lejer. I samme forbindelse blev slukningstoget opgraderet med tankvogn og lifttender, således at stationen nu selv kunne passe kommunen.

Den 1. juni 2011 overtog Allerød Kommunen brandslukningen fra Falck, der havde været kommunens entreprenør siden 1935.

Fra Allerød gik turen til Falck i Farum. Her vakte navnligt et køretøj stor begjestring, nemlig stationens Farum Midtpunktsprøjte, blandt mandskabet kaldet “Anders And sprøjten”. Køretøjet er indkøbt til brug ved indsats i Farum Midtpunkt, hvor man har udfordringer med at komme til med en traditionel størrelse autosprøjte.

Mange tak til Rudersdal Hørsholm Brandvæsens og til mandskaberne i Birkerød, Allerød og Farum.

Denne side anvender cookies for at forbedre din brugeroplevelse. Du kan læse mere om cookies og om vores privatlivspolitik her:  Læs mere