Kør-selv-tur d. 10. juni 2012 – Lejre

Tankvogn på Mercedes-Benz 1622 med 11 m redningsstige på ryggen. Foto: Henning Svensson

Kalenderen viste sommer, denne søndag d. 12. juni 2012, men vejret var køligt, blæsende og overskyet. Foreningen var taget på besøg hos Lejre Brandvæsen og CPH Roskilde Airport Fire and Rescue – Brand- og redningstjenesten i Roskilde lufthavn.

Der var truffet aftale om at besøge begge Lejres brandstationer, som er benævnt Nord og Syd.

Tidligere var der tale om to selvstændige brandvæsener, nemlig Bramsnæs i nord og Hvalsø i syd, men som følge af kommunalreformen i 2007, hvor kommunerne Bramsnæs, Hvalsø og Lejre blev til Lejre Kommune, blev også de to brandvæsener slået sammen til Lejre Brandvæsen. Hidtil havde man i den gamle Lejre Kommune benyttet Roskilde Brandvæsen, der fortsat slukker i den nordøstlige del af den gamle kommune.

På station Nord betjener man sig af den ene af brandvæsenets to identiske Scania P320 autosprøjter, leveret i 2010 af Hauberg Tecnique og opbygget hos Wiss. Desuden to tankvogne, en på Mercedes-Benz 1824, årgang 198X med containertank og en Scania 92M tankvogn, årgang 1987. Stationen har ligeledes en nyere Iveco 65C18 pionervogn, der også fungerer som trækker for stationens redningsbåd.

Dagens andet stop, staion Syd, kører med den anden Scania P320 autosprøjte, en Mercedes-Benz 1622 tankvogn, årgang 1986 og en Land Rover Defender 110 slangetender, årgang 1987, med påhængspumpe.

Lejre Brandvæsen S1. Land Rover Defender slangetender med påhængspumpe Foto: Henning Svensson
Den ene af Lejre Brandvæsens to identiske Scania sprøjter. Foto: Henning Svensson
Skumtender 6, ex. Københavns Lufthavn Kastrup. Foto: Henning Svensson
Kun to måneder gammel. VW Tiguan indsatskederbil. Foto: Henning Svensson

Efter at have gennemfotograferet Lejre Brandvæsens køretøjer gik turen videre til Roskilde Lufthavn, hvor vi havde en aftale med Brand- og redningstjenesten på stedet.

Roskilde Lufthavns brandvæsen er deltidsbemandet, forstået således at mandskabet har andre funktioner i lufthavnen, når det ikke brænder eller der stilles til standby. Det kan være bagagehåndtering, vedligeholdelsesarbejde eller administrative opgaver.

I remisen holder to skumtendere, begge med en fortid i Københavns Lufthavn Kastrup. Den ene, 6’eren, er en Volvo F12, årgang 1992 med Fjeldhus (Norge) opbygning. Den anden, 7’eren, er en Volvo FL 420, årgang 1997 med Mopro (Norge) opbygning. Brandvæsenets indsatslederbil er så ny, som den kan være. Kun to måneder gammel ved vores besøg, en VW Tiguan fra april 2012.

Som en lile bonus fik foreningens medlemmer også lov at besøge tårnet samt et af forsvarets Hercules C130 transport fly. Alt i alt en rigtig god og spændende dag.

Tak til mandskabet ved Lejre Brandvæsen samt Roskilde Airport Fire and Rescue for deres gæstfrihed og for hjælp med at køre biler frem.

Denne side anvender cookies for at forbedre din brugeroplevelse. Du kan læse mere om cookies og om vores privatlivspolitik her:  Læs mere