Kør-selv-tur d. 4. maj 2014 – Ballerup og Taastrup

Ballerup M1, Scania 94D 300 med opbygning af SAWO. Foto: Henning Svensson

Billederne her er fra foreningens tur til brandvæsenerne i Ballerup og Taastrup, søndag d. 4. maj 2014. Begge stationer, der drives af Falck, er bemandede med både døgn- og deltidsmandskab.

Ballerup Brandvæsen bor lige ved det, der i folkemunde kaldes “Chokoladekrydset”. Det er der Ring 4 krydser Ballerup Boulevard. Navnet er naturligvis affødt af at Tom’s Chokoladefabrikker ligger på det modsatte hjørne.

S1, Metz redningslift på Scania P310 chassis. Foto: Henning Svensson

I Ballerup dækkes brandudrykningen af et døgnvagthold på 1+5 og suppleres med deltidsbrandfolk, der bemander 2. udrykningen. Man slukker i egen kommune samt, efter aftale, i dele af Egedal og Furesø kommuner.

Stationen betjener sig af to autosprøjter (M1, M2), en Metz redningslift (S1), to tankvogne (V1, V2) og en stor miljøvogn (I1). Desuden er der placeret ambulancer og autohjælpskøretøjer mv. på stetionen.

To generationer autosårøjter siden om side. Taastrup M2 og M3. Foto: Henning Svensson

Det formelle navn for brandvæsenet i Taastrup er: Høje-Taastrup, Ishøj, Vallensbæk Brandvæsen, svarende til de tre kommuner man dækker. Det sker med et døgnvagthold på 1+5 og suppleres med deltidsbrandfolk, der bemander 2. udrykningen.

Stationen betjener sig af to autosprøjter (M1, M2), en drejestige (S1), to vandtankvogne (V1, VM1) og en stor miljøvogn (I1). Derudover er der placeret ambulancer og autohjælpskøretøjer mv. på stationen.

Lidt af et tilløbsstykke var Taastrups flotte gamle Dodge vagtsprøjte (M3). Den ejes i dag af brandmandsklubben og fremstår driftklar.

Mange tak til mandskaberne i Ballerup og Taastrup for deres gæstfrihed og for hjælp med at køre biler frem.

Ballerup Bladet bragte i april en artikel om Ballerup Brandvæsen

Taastrups ene tankvogn, VM1, på Scania P320. Foto: Henning Svensson
Stor miljøvogn på Scania P320 med opbygning af GKV. Foto: Henning Svensson

Denne side anvender cookies for at forbedre din brugeroplevelse. Du kan læse mere om cookies og om vores privatlivspolitik her:  Læs mere