Generalforsamling d. 30. marts 2014 – Dæmningen

Så er generalforsamlingen i gang i lånte lokaler på Dæmningen. Foto: Henning Svensson

Søndag d. 30. marts 2014 afholdt Dansk Selskab for Brandkøretøjer ordinær generalforsamling. Det foregik denne gang i Valby, på Københavns Brandvæsens station Dæmningen. Her havde man venligt stillet et lokale til rådighed.

Der var truffet aftale om fotografering af køretøjer efter generalforsamlingen, men signalet gik hen mod afslutningen af generalforsamlingen og Dæmningen kørte til brand. Foreningens medlemmer måtte derfor nøjes med at fotografere de køretøjer, der stod i gården bag brandstationen. Sådan kan det gå. Vi kommer igen en anden gang.

Dæmningen K1, følgeskadebil på MAN LE 12.220. Foto: Tony Frimodt
Reserve røgtender på Mercedes-Benz 1324 med Rosenbauer opbygning. Foto: Henning Svensson
Tjenestebil på Citroen C 5. Foto: Henning Svensson
En afrigget ambulance. Hvad mon den skal... Foto: Henning Svensson

Station Dæmningen ligger på Hanstedvej i Valby, på grænsen til det man kalder Vigerslev, som er den vestlige del af Valby, mellem Harrestrup Å og Hvidovre.

Stationen, der er fra 1947 og dermed københavns Brandvæsens nyeste, huser også Brand & Redningsskolen samt brandvæsenets materieldepot. I perioden fra 1947 til 1977 var den ene af brandvæsenets – den gang – to røgtendere placeret på Dæmningen. Den anden var placeret på Hovedbrandstationen.

Dæmningen dækker primært adresser i Valby, Vanløse og Hvidovre og med omkring 350 årlige udrykninger er Dæmningen den mindst travle af brandvæsenets 8 stationer. Bemandinger er da også reduceret til seks mand, mod tidligere – før 2012 – otte.

Dæmningens vognpark består af autosprøjte (M7), drejestige (S7), fleksibel enhed FE (17) og følgeskadekøretøj (K1). Der er for tiden ingen ambulance placeret på stationen.

Tak til Københavns Brandvæsen for lån af lokaler.

Foreningens generalforsamling i 2013 foregik hos Næstved Brand & Redning

Denne side anvender cookies for at forbedre din brugeroplevelse. Du kan læse mere om cookies og om vores privatlivspolitik her:  Læs mere