Kør-selv-tur d. 15. september 2019 – Østjylland

Volvo redningsvogn, Skanderborg. Foto: CLaus Mortensen

Søndag den 15. September gik foreningens tur til Østjylland, nærmere betegnet til Aarhus. Det er ikke så længe siden vi sidst var på besøg i Aarhus, men denne gang var det med fokus på en række nye køretøjer, som enten er blevet, eller snart vil blive leveret og indsat på flere forskellige stationer i Østjyllands Brandvæsen.

Iveco tankvogn, Skanderborg. Foto: Claus Mortensen
Volvo autosprøjte, Hørning. Foto: Claus Mortensen
Scania drejestige, Aarhus Syd. Foto: Claus Mortensen
VW indsatslederbil. Foto: Claus Mortensen

16 medlemmer var mødt op. Vores guide på dagen Jesper Hansen er både Indsatsleder ved Østjyllands Brandvæsen, men også medlem af vores forening.

Vi startede på havnen i Aarhus, hvor Station City’s nye 3-akslede Scania tankvogn står denne søndag. Den er en af tre som RK Brand og Teknik har leveret. Vognen er dog bygget hos Rosenbauer.

De nye tankvogne er et led i beredskabet på havnen og de to specialtendere der blev leveret for år tilbage, er solgt til Holland.

Ideen bag udskiftningen er, at brandfolkene vil blive mere fortrolige med de nye biler, da køretøjerne vil være en del af dagligdagens beredskab.

Vi kørte herefter til Station Syd, som ikke indgik i vores sidste besøg. Her stod både endnu en ny tankvogn men også deres nyeste stige, som er leveret i forbindelse med det store stigeudbud Metz (Rosenbauer) vandt.  Stigen skulle være sat i drift, men under uddannelse af personalet, fik den desværre skader på højre side.

Mens vi er i gang med fotograferingen af stationens køretøjer, bliver de kaldt ud til en villabrand, hvilket skubber vores tidsplan en del.

Næste stop er St. Hørning hvor der bl.a står en tankvogn med Wiss opbygning, men på det nyeste Scania chassis. Ligeledes blev stationens Volvo autosprøjte stillet op til fotografering.

Dagens officielt sidste besøg i Østjylland, var på stationen i Skanderborg. Her blev stortest alle køretøjer kørt frem, blandt andet en “ny” Mercedes Sprinter som har overtaget hvervet fra en ældre Mercedes Vito.

Ydermere råder stationen over en nyere Scania autosprøjte med Ziegler opbygning, indkøbt på statens rammeaftale.

Mange tak til vores vært Jesper Hansen.


Denne side anvender cookies for at forbedre din brugeroplevelse. Du kan læse mere om cookies og om vores privatlivspolitik her:  Læs mere