Månedens køretøj maj 2019 – Terrænvogn

Hägglunds terrænvogn fra Räddningstjänsten Storgöteborg. Foto: Henning Svensson

I forbindelse med foreningens besøg i Sverige sidste år, fik vi lov til at opleve en terrænvogn. En del af vores medlemmer fik også lov til at køre en tur i køretøjet. En type køretøj vi ikke rigtig er vandt til i Danmark.

Køretøjet er af typen Hägglunds BV206 som i beredskabet benyttes til eftersøgning, redning og brandslukning i et vanskeligt fremkommelig terræn.

Det viste køretøj er et aflagt militærkøretøj som efterfølgende er blevet omlarkeret fra grøn til rød. Anhængeren er fyldt med slanger, som kan udlægges kørende i forbindelse med brandslukning, eller benyttes til persontransport samt båre.

Køretøjet er en videreudvikling af et køretøj det svenske militær bestilte i 1974. Det svenske forsvar ønskede et sne/alt-terræn køretøj og Hagglund och Søn vandt kontrakten. Fra 1980 til i dag er der blevet produceret over 10.000 stk. BV 206 og de er blevet solgt til militærstyrker i mere end 16 lande.

Køretøjet består af to enheder, en trækenhed med en Mercedes Benz OM 603.950 dieselmotor og en anhænger. Hver enhed køre på gummibælter og har en max hastighed på 50 km/t på vej og 3 km/t i vand. Chassiset er fremstillet af glasforstærket plast (GRP) som er brandbestandigt, med PVC-skumisolering. Køretøjet er fuldt amfibisk og kan arbejde i temperaturer fra -40 ºC/ +46 ºC.

  • Beredskab: Gøteborg Räddningstjänsten Storgöteborg, Sverige
  • Station: Lindome
  • Køretøjstype: Terrænvogn
  • Fabrikat: Volvo Bv 206
  • Opbygning: Hägglunds Vehicle AB
  • Årgang: 1980
  • Foto: Henning Svensson

Læs også om foreningens tur til Räddningstjänsten Storgöteborg

Denne side anvender cookies for at forbedre din brugeroplevelse. Du kan læse mere om cookies og om vores privatlivspolitik her:  Læs mere