Generalforsamling d. 26. marts 2011 – Helsingør

S1, Magirus Deutz drejestige. Ex. Tårnby Brandvæsen. Foto: Henning Svensson

Søndag d. 26. marts 2011 afholdt Dansk Selskab for Brandkøretøjer generalforsamling. Det foregik denne gang hos Nordsjællands Brandvæsen i Helsingør.

Nordsjællands Brandvæsen er et fælleskommunalt brandvæsen, som dækker kommunerne Helsingør og Fredensborg-Humlebæk, og som så dagens lys d. 1. januar 2004. Man har stationer i Hornbæk, Espegærde, Fredensborg, Helsingør, Hornbæk og Tikøb.

Brandvæsenet havde venligt stillet et lokale til rådighed for foreningen, så generalforsamlingen kunne afholdes på stedet.

Efter generalforsamlingen var der arrangeret fællesspisning. Nordsjællands Brandvæsens frivillige havde været behjælpelige med at fremtrylle en fortrinlig gryderet. Efter dette traktement var der arrangeret fotografering af stationens køretøjer.

På station Helsingør er man godt kørende:

  • M2, Scania P94 DB 300 sprøjte med opbygning af Autokaross
  • M3, MAN-VW 9.136 (også kaldet mini-MAN) sprøjte med H. F. Nielsen opbygning og en fortid i Fredensborg (Kronborgsprøjte)
  • V2, Scania P94 DB 300 tankvogn med 8000 l tank, opbygget af Ringe Karosseri
  • S1, Magirus Deutz 256M12 drejestige, ex. Tårnby Brandvæsen og ex. Fredensborg
  • I2, Mercedes-Benz Sprinter 314 dykkervogn
  • Dertil kommet to indsatslederkøretøjer

I 2010 solgte man en Vema redningslift på Scania P94 GB 300, som var indkøbt ved Nordsjællands Brandvæsens etablering i 2004, til en Hollandsk opkøber. Planen er, at der snarest skal indkøbes en ny drejestige.

Tak til Nordsjællands Brandvæsen for deres gæstfrihed, for hjælp med madlavning og for hjælp med at vise køretøjer frem.

Foreningens generalforsamling i 2010 foregik hos Beredskabsstyrelsen i Hedehusene

Vi anvender cookies for at forbedre din brugeroplevelse. Vi anvender tredjepartscookies til at spore, hvordan du bruger vores hjemmeside. Det hjælper os med bedre at forstå, hvordan folk bruger vores hjemmeside, og hvordan de tilgår den.  Læs mere