Nyt sanitetskøretøj til HBR

HBR sanitetskøretøj T 103 på Volvo FL-chassis. Køretøjet er til daglig garageret på Tomsgården. Foto: Tony Frimodt

Hovedstadens Beredskab har sat et nyt køretøj i drift. Det drejer sig om T 103, der bliver benævnt “sanitetskøretøj”.  Der er imidlertid ikke, som man kunne forledes til at tro, tale om et førstehjælpskøretøj. Opgaveporteføljen består derimod bl.a. af rengøring af personel og materiel. 

HBR har gennem flere år betjent sig af to omklædningstrailere til brug for omklædning og soignering af mandskab på skadesteder. Det nye sanitetskøretøj overtager denne opgave og trailerne tilgår reserven.  

Sanitetskøretøjet er opbygget af GKV Brandmateriel på et Volvo FL-chassis med en glasfiberkasse bygget af Farre Karosseri, der bl.a. indeholder materielrum, tekøkken, toilet med separat indgang, bad og omklædningsfaciliteter inddelt i urent og rent område.

Køretøjet er desuden forsynet med hydraulisk læsserampe og markise og der medbringes let forplejning i form af bl.a. diverse færdigretter, drikkevand, kaffe, te mv, ekstra trykluftflasker og indsatsmundering. 

T 103 er garageret på Tomsgården brandstation og kan betjenes af mandskab fra alle stationer, herunder Frivilligenheden. 

Sanitetskøretøjet indsat ved en lejlighedsbrand i Københavns nordvestkvarter. Foto: Tony Frimodt
Kort tid efter ankomst til skadestedet er sanitetskøretøjet klargjort til brug. Det indsatte mandskab kan derefter aflægge deres forurenede indsatsdragter og tilmed komme i bad hvis der er behov for det. Foto: Tony Frimodt

Se flere billeder på GKV’s hjemmeside

Denne side anvender cookies for at forbedre din brugeroplevelse. Du kan læse mere om cookies og om vores privatlivspolitik her:  Læs mere