Månedens køretøj november 2017 – Berlin

Ny type autosprøjter til brandvæsenet i Berlin. Foto: Tony Frimodt

I efteråret 2016 modtog brandvæsenet i Berlin – Berliner Feuerwehr – de tre første (prototyper) af en ny generation autosprøjter på MAN/Rosenbauer. De tre vogne blev placeret på hhv. BF Bucow, BF Charlottenburg-Nord (senere flyttet til BF Spandau-Nord) og BF Pankow og er efter endt uddannelse af mandskabet sat i drift i løbet af 2017.

Henover sommeren 2017 modtog man endnu en sprøjte – den viste, som blev placeret på BF Marzahn i det østlige Berlin og sat i drift i oktober. Vognen er her fotograferet i forbindelse med uddannelse af stationens mandskab i slutningen af september, kun få dage før den blev sat i drift.

De nye sprøjter er bygget på MAN TGM 15.290/Rosenbauer AT3 med 1200 l vandtank og 100 l skumvæsketank. Pumpen yder 2000 l/min ved 10 bar. Sprøjterne er forsynet med CAFS og indbygget skumtilblander.

Man har på de nye sprøjter fravalgt den traditionelle førstehjælpslange på vinde. I stedet anvendes en oprullet C-slange påsat universaldrejesled og strålerør som hurtig-angrebsslange.

Af øvrigt materiel på køretøjet kan nævnes overtryksventilator, batteridrevet frigørelsesværktøj, løftepuder, kædesav, generator og lysmateriel m.v.

Besøg Berliner Feuerwehrs hjemmeside

  • Beredskab: Berliner Feuerwehr
  • Station: Marzahn FW 6100
  • Køretøjstype: Autosprøjte
  • Fabrikat: MAN TGM 15.290
  • Opbygning: Rosenbauer AT3
  • Årgang: 2017
  • Foto: Tony Frimodt

Månedens køretøj er en kort præsentation af et vilkårligt brand- og redningskøretøj fra et ligeledes vilkårligt beredskab – dog sædvanligvis fra Danmark, Skandinavien eller det øvrige Europa. Der er ikke nødvendigvis tale om nye køretøjer. Gamle køretøjer, herunder veterankøretøjer, kan også forekomme.

Denne side anvender cookies for at forbedre din brugeroplevelse. Du kan læse mere om cookies og om vores privatlivspolitik her:  Læs mere