Kør-selv-tur d. 26. maj 2019 – Nordsjælland

Ny drejestige i Hillerød. Foto: Henning Svensson

Årets første kør-selv-tur gik til Nordsjælland, hvor vi besøgte Frederiksborg Brand & Rednings stationer i Hillerød, Gilleleje og Helsinge. Vejret bød på både regn og sol og mange nye køretøjer.

Frederiksborg Brand & Redning betjenes fra 16 stationer. Seks er drevet af Frederiksborg Brand & Redning, fire er frivillige stationer, fem drives af Falck og Beredskab Øst i Ballerup dækker den sydøstlige del af Egedal kommune for Frederiksborg Brand & Redning.

Beredskabet dækker 1058 kvadratkilometer, fordelt på seks kommuner (tal fra årsberetning 2017),  Af de mange stationer skulle vi besøge tre, nemlig Hillerød, Gilleleje og Helsinge.

Beredskabet har lige været igennem et større køretøjsudbud, som endte med følgende indkøb:

  • 9 Tanksprøjter, Scania CP31 2018
  • 6 Vandtankvogne, Scania CP17 2018
  • 2 Drejestiger, Iveco Eurocargo-chassis (Magirus low liner) 30m stige
  • 2 Redningsbåde, Pro-Safe
  • 2 Bådtrækkere, VW Amarok Comfortline
  • 2 Slangetendere, VW Amarok Comfortline
  • 2 CBRNE-køretøjer, MB Sprinter 519

Vores første besøg var på station Hillerød, hvor 15 medlemmer var mødt op. Her fik vi set de første nye køretøjer, som er blevet indkøbt af beredskabet – sprøjte, stige og CBRN-vogn.

I Gilleleje blev alle køretøjer kørt ud og præcenteret i bedste opstilling. På stationen er der to tankvogne, en sprøjte og en redningsbåd med trækker.

Stationen Helsinge var dagens sidste besøg, Her oplevede vi en dejlig blå himmel og høj sol, som dog gjorde det lidt svært når der skulle fotograferes. I Helsinge fik vi set stationens tre nye vogne samt en slangetrailer.

Alt i alt en rigtig spændende dag i Nordsjælland, hvor vi fik set en hel ny vognpark. En stor tak til brandvæsenet for deres gæstfrihed og for hjælp med at køre biler ud til fotografering.

Frederiksborg Brand & Rednings kemienhed. Foto: Henning Svensson
Reservesprøjte på Mercedes-Benz Atego med Rosenbauer AT2 opbygning. Foto: Henning Svensson
VW Amarok bårtrækker med båd i Gilleleje. Foto: Henning Svensson
Station Helsinges køretøjer. Foto: Henning Svensson

Læs om foreningens tur til Beredskab Øst i september 2017

Denne side anvender cookies for at forbedre din brugeroplevelse. Du kan læse mere om cookies og om vores privatlivspolitik her:  Læs mere