Kør-selv-tur d. 25. september 2016 – Vestsjællands Brandvæsen

Et kig på remisen i Ringsted. Fra venstre, drejestige, tankvogn og autosprøjte. Foto: Henning Svensson

Søndag d. 25. september 2016 gik turen til Midt- og Sydsjællands brand og redning i Ringsted samt Vestsjællands Brandvæsen i hhv. Sorø og Ruds-Vedby. Det var en velbesøgt tur i godt vejr, hvor der blev set og fotograferet masser af køretøjer.

13 af foreningen medlemmer var mødt frem på brandstationen i Ringsted, hvor de blev budt velkommen med et par kander friskbrygget kaffe, inden fremvisning og fotografering af køretøjer begyndte.

Ringsted er relativt godt bestykket, med to autosprøjter, tankvogn, drejestige, slangetender og pionervogn, foruden en indsatslederbil, så der var rigeligt at gå i gang med.

Vestsjællands Brandvæsen i Sorø. Pionervogn på Mercedes-Benz Vario 815D med Rosenbauer opbygning. Foto: Henning Svensson
Scaniasprøjte, station Sorø. Foto: Henning Svensson

Fra Ringsted gik turen videre, små 20 km, til Sorø. Brandstationen her er, ligesom Ruds-Vedby, en af Vestsjællands Brandvæsens i alt 18 brandstationer. I Sorø kunne man byde på autosprøjte, tankvogn, redningslift og pionervogn.

Fotograferingen måtte kortvarigt afbrydes, da stationens brandfolk pludselig blev slået ud til færdselsuheld.

Hvem kan står for en Unimog? Vestsjællands Brandvæsen, station Ruds Vedby. Foto: Henning Svensson
Standard Falck autosprøjte på MAN. Foto: Henning Svensson

Dagens sidste stop var brandstationen i Ruds-Vedby, der drives af Falck for Vestsjællands Brandvæsen. Her kunne man, ud over autosprøjte, tankvogn og miljøtrailer også byde på en Unimog bjergningsvogn, der dog ikke betjenes af stationens brandfolk, men af reddere.

Alt i alt en dejlig tur til Midt- og Vestsjælland. Mange tak til mandskaberne i Ringsted, Sorø og Ruds-Vedby for deres gæstfrihed og hjælp med at rangere køretøjer.

Læs om foreningens generalforsamling 2016, der blev afholdt i Hørsholm i Nordsjælland

Besøg Vestsjællands Brandvæsens hjemmeside

Denne side anvender cookies for at forbedre din brugeroplevelse. Du kan læse mere om cookies og om vores privatlivspolitik her:  Læs mere