Månedens køretøj juni 2017

Containertrækker fra BF Hamburg Billstedt F25

Feuer- und Rettungswache Billstedt F25.

Brand- og ambulancestation Billstedt er køretøjsmæssigt ganske velbestykket. På stationen betjener man sig af flere specialkøretøjer. Vognparken består, ud over indsatslederkøretøj, to sprøjter, drejestige og fire ambulancer, blandt andet af redningsvogn (GW-Rüst 2), to dykkervogne - lille (reserve) og stor, et kommunikationskøretøj og et containerkøretøj. Dertil kommer et antal containerlade med forskellige oppakninger.

Det viste containerkøretøj, HH 2960, er stationeret på Billstedt. Den er det ene af to identiske køretøjer på Mercedes Benz Actros med kran, leveret til Berufsfeuerwehr Hamburg i 2013. Kranen er en Fassi F 105 AXP24 med en maksimal løftekapacitet på 10,4 ton.

På billedet er HH 2960 læsset med AB Atemschutz (AB-0031) (Container åndedrætsbeskyttelse), som er pakket op med trykluftapparater for lang indsatstid, trykflasker, kemikalieindsatsdragter samt kemi- og strålings-måleudstyr.

Giv dit bud på månedens køretøj.

Månedens køretøj er en kort præsentation af et vilkårligt brand- og redningskøretøj fra et ligeledes vilkårligt beredskab - dog sædvanligvis fra Danmark, Skandinavien eller det øvrige Europa.

Der er ikke nødvendigvis tale om nye køretøjer. Gamle køretøjer, herunder veterankøretøjer, kan også forekomme.

Du har mulighed for at give dit bud på månedens køretøj. Send os et eller flere af dine egne digitale billeder i en god opløsning samt de oplysninger du har om køretøjet, beredskabet, årgang, hvem, der har stået for opbygning m.v.

Hvis vi bringer dit billede - og hvis du er medlem af Dansk Selskab For Brandkøretøjer, deltager du i lodtrækningen om et gavekort på. kr. 150,00.

Trækningen foregår i forbindelse med foreningens julearrangement i december. Arrangementet annonceres på foreningens medlemsforum.

  • Beredskab: Berufsfeuerwehr Hamburg, D
  • Station: Feuer- und Rettungswache Billstedt F25
  • Køretøjstype: Containerkøretøj m. kran
  • Fabrikat: Mercedes Benz Actros 2536 L 6x2
  • Årgang: 2013
  • Opbygning: Meiller RK 20.60/Fassi F 105 AXP.24/Wille
  • Fotograf: Christian Aagaard Nielsen