Månedens køretøj november 2018 – H. F. Nielsen

4x4 sprøjte opbygget af H. F. Nielsen i Haslev. Foto: Tony Frimodt

H. F. Nielsen i Haslev leverede i 1983 dette køretøj, en autosprøjte 16/8 på Mercedes-Benz 1017 4×4 med Ruberg R 30 LT-HT pumpe, til Næstved Brandvæsen. Vognen fik ved levering vognnummer NB2.

I en årrække kørte NB2 som første sprøjte fra brandstationen på Manøvej og siden som landsprøjte, for til sidst at tilgå brandvæsenets reserve.

I forbindelse med kommunalreformen i 2007 blev bl.a. Suså kommune indlemmet i Næstved kommune og således blev Suså Brandvæsen til Næstved Brand & Redning, station Herlufmagle.

Suså Brandvæsen havde hidtil betjent sig af bl.a. en DAF sprøjte med en fortid i Holland. Med omorganiseringen af brandvæsenet, blev NB2 flyttet til Hjælpebrandstationen i Herlufmagle og fik siden vognnummer NB M5.

I 2010 begyndte man at udskifte køretøjer i Næstved Brand & Redning. Der blev bl.a. indkøbt to nye Mercedes-Benz Atego1329 autosprøjter med Rosenbauer AT2 opbygning. De to køretøjer blev placeret hhv. i Næstved og Fuglebjerg.

I 2012 indkøbte man en fabriksny Rosenbauer tanksprøjte til Hjælpebrandstationen i Herlufmagle og M5 kom derfor retur til Hovedbrandstationen i Næstved, hvor den kørte som reservesprøjte og siden som Frivillig sprøjte, indtil den i 2017 blev afmeldt og udgik. Vognens videre skæbne er ikke redaktionen bekendt.

Foreningens generalforsamling i 2013 blev afholdt i Næstved

  • Beredskab: Næstved Brand & Redning
  • Station: Næstved
  • Køretøjstype: Autosprøjte
  • Fabrikat: Mercedes-Benz 1017 AF/36 4×4
  • Opbygning: H. F. Nielsen
  • Årgang: 1983
  • Foto: Tony Frimodt

Månedens køretøj er en kort præsentation af et vilkårligt brand- og redningskøretøj fra et ligeledes vilkårligt beredskab – dog sædvanligvis fra Danmark, Skandinavien eller det øvrige Europa. Der er ikke nødvendigvis tale om nye køretøjer. Gamle køretøjer, herunder veterankøretøjer, kan også forekomme.

Denne side anvender cookies for at forbedre din brugeroplevelse. Du kan læse mere om cookies og om vores privatlivspolitik her:  Læs mere