Månedens køretøj december 2018 – Tivoli

T1 fra beredskabet i Tivili i København. Foto: Henning Svensson

I 2009 fik Tivoli sin første sprøjte. Den var en del af et nyt beredskab, der skulle være med til at højne sikkerheden i haven.

Der er ca. 30 personer, som er uddannet i brandslukning og førstehjælp i Tivoli. Denne styrke består blandt andet af Tivolibetjente og servicepersonale.

Sprøjten er placeret ved service indkørslen ved Tietgensgade og kan rykke ud med kort varsel. Sprøjten dækker kun området inde i haven. Ved brand i Tivoli samt ved hjertestop, bliver Tivolis Beredskab tilkaldt som første indsats og samtidig bliver der slået alarm via 112.

Sprøjtens oppakning består af trykluftapparater til to røgdykkere, pumpe, slanger, strålerør, forgrener, en lille stige, økse, projektør og hjertestarter. Brandbilen er monteret med blå blink og udrykningssignal.

Brandmændene fra beredskabet er lokalkendte og kan hjælpe den ankommende styrke med at komme på plads. Brandmændene har også mulighed for at begynde brandslukning. De kan tilkoble slanger og Otterpumpe til havens tre brandhaner, samt suge vand fra søerne i haven.

Den første sprøjte Tivoli satte i drift, var bygget på en forlænget golfvogn af mærket Club Car Carryall 6″. Som det kan ses på billederne, skete der løbende en tilpasning af sprøjten. F.eks. blev en tredje siddeplads udskiftet med et skab.

I 2017 fik Tivoli deres anden sprøjte, opbygget af Hauberg Technique. En stor forbedring er den nu lukkede kabine, der skærmer mandskabet mod vejrliget.

  • Beredskab: Tivoli Beredskab
  • Station: Køreporten (Tietgensgade)
  • Køretøjstype: Eldrevet Brandbil
  • Fabrikat: Ukendt
  • Opbygning: Hauberg Technique
  • Årgang: 2017
  • Foto: Henning Svensson

Læs også om et andet meget specielt køretøj med tilnavnet sugerøret

Denne side anvender cookies for at forbedre din brugeroplevelse. Du kan læse mere om cookies og om vores privatlivspolitik her:  Læs mere