Månedens køretøj november 2018 – H. F. Nielsen

4x4 sprøjte opbygget af H. F. Nielsen i Haslev. Foto: Tony Frimodt

H. F. Nielsen i Haslev leverede i 1983 dette køretøj, en autosprøjte 16/8 på Mercedes-Benz 1017 4×4 med Ruberg R 30 LT-HT pumpe, til Næstved Brandvæsen. Vognen fik ved levering vognnummer NB2.

I en årrække kørte NB2 som første sprøjte fra brandstationen på Manøvej og siden som landsprøjte, for til sidst at tilgå brandvæsenets reserve.

I forbindelse med kommunalreformen i 2007 blev bl.a. Suså kommune indlemmet i Næstved kommune og således blev Suså Brandvæsen til Næstved Brand & Redning, station Herlufmagle.

Suså Brandvæsen havde hidtil betjent sig af bl.a. en DAF sprøjte med en fortid i Holland. Med omorganiseringen af brandvæsenet, blev NB2 flyttet til Hjælpebrandstationen i Herlufmagle og fik siden vognnummer NB M5.

I 2010 begyndte man at udskifte køretøjer i Næstved Brand & Redning. Der blev bl.a. indkøbt to nye Mercedes-Benz Atego1329 autosprøjter med Rosenbauer AT2 opbygning. De to køretøjer blev placeret hhv. i Næstved og Fuglebjerg.

I 2012 indkøbte man en fabriksny Rosenbauer tanksprøjte til Hjælpebrandstationen i Herlufmagle og M5 kom derfor retur til Hovedbrandstationen i Næstved, hvor den kørte som reservesprøjte og siden som Frivillig sprøjte, indtil den i 2017 blev afmeldt og udgik. Vognens videre skæbne er ikke redaktionen bekendt.

  • Beredskab: Næstved Brand & Redning
  • Station: Næstved
  • Køretøjstype: Autosprøjte
  • Fabrikat: Mercedes-Benz 1017 AF/36 4×4
  • Opbygning: H. F. Nielsen
  • Årgang: 1983
  • Foto: Tony Frimodt

Læs også om: Foreningens generalforsamling i 2013, der blev afholdt i Næstved

Denne side anvender cookies for at forbedre din brugeroplevelse. Du kan læse mere om cookies og om vores privatlivspolitik her:  Læs mere