Månedens køretøj februar 2018 – Mini-MAN

Det er nok lidt af en tilsnigelse at påstå, at alle Falck brandstationer har haft en Mini-MAN sprøjte, men rigtig mange både Falck- og kommunale brandvæsener har gennem tiderne benyttet MAN-VW sprøjter – eller Mini-MAN, som mange kalder dem.

Køretøjet vi i dag kender som Gråsten K5, blev i 1992 leveret til Falck i Stenløse som autosprøjte 1/71-1785 (M2).

I 2012 blev den solgt til Sønderborg Brand & Redning, hvor den efterfølgende blev ombygget til CBRN bil og sat i drift som K5 på brandstationen i Gråsten.

Oppakningen består blandt andet af kemikaliedragter og tilhørende trykluftapparater, rensepunkt i form af et oppusteligt telt, dykpumper og andet materiel til indsats ved forurenings- og kemikalieuheld.

  • Beredskab: Sønderborg Brand & Redning
  • Station: Gråsten
  • Køretøjstype: CBRN-køretøj
  • Fabrikat: MAN-VW
  • Opbygning: H. F. Nielsen
  • Årgang: 1989

Månedens køretøj er en kort præsentation af et vilkårligt brand- og redningskøretøj fra et ligeledes vilkårligt beredskab – dog sædvanligvis fra Danmark, Skandinavien eller det øvrige Europa.

Der er ikke nødvendigvis tale om nye køretøjer. Gamle køretøjer, herunder veterankøretøjer, kan også forekomme.

Du har også mulighed for at give dit bud på månedens køretøj.

Send os et eller flere af dine egne digitale billeder i en god opløsning samt gerne lidt oplysninger om køretøjet. Det kan være hvilke beredskab det tilhører, årgang, hvem, der har stået for opbygning og måske lidt historisk baggrund.