Månedens køretøj september 2017

Share

Oldie but goldie - en klassiker fra Gentofte

Oldie but goldie, en klassiker fra Gentofte


Oldie but goldie, a blast from the past ... Meget kan der siges om denne måneds køretøj, men en ting er sikkert - der er i den grad tale om en klassiker.

Brandfolk, som var aktive i 1960'erne og 1970'erne, vil med sikkerhed sige: "Se, det er en rigtig brandbil". Rigtig mange brandvæsener har da også i den periode haft Mercedes Benz 1113, navnlig autosprøjter og drejestiger,  i remisen.

Denne Mercedes Benz 1113 autosprøjte, blev i sensommeren 1968 leveret til Gentofte Brandvæsen af firmaet Ole Rafn. Vognen blev indsat som M1 og lå i førsteudrykning frem til 1977, hvor den overgik til andenudrykning.

I 1995 solgte man vognen til Beredskab Storkøbenhavn. Her gennemgik vognen ombygning. Blandt andet udskiftedes pumpe og vandtank, ligesom den blev omlakeret til orange, med grå skærme. Frem til 2003 var vognen indsat som uddannelseskøretøj ved Beredskab Storkøbenhavn i Hedehusene.

2003 var året, hvor M1 vendte tilbage til Gentofte. Den tilgik Gentofte Brandmuseum, hvor man påbegyndte renovering af vognen.

Giv dit bud på månedens køretøj.

Månedens køretøj er en kort præsentation af et vilkårligt brand- og redningskøretøj fra et ligeledes vilkårligt beredskab - dog sædvanligvis fra Danmark, Skandinavien eller det øvrige Europa.

Der er ikke nødvendigvis tale om nye køretøjer. Gamle køretøjer, herunder veterankøretøjer, kan også forekomme.

Du har mulighed for at give dit bud på månedens køretøj. Send os et eller flere af dine egne digitale billeder i en god opløsning samt de oplysninger du har om køretøjet, beredskabet, årgang, hvem, der har stået for opbygning m.v.

Hvis vi bringer dit billede, og hvis du er medlem af Dansk Selskab For Brandkøretøjer, deltager du i lodtrækningen om et gavekort på. kr. 150,00.

Trækningen foregår i forbindelse med foreningens julearrangement i december. Arrangementet annonceres på foreningens medlemsforum.

  • Beredskab: Gentofte Brandvæsen
  • Station: Gentofte
  • Køretøjstype: Autosprøjte
  • Fabrikat: Mercedes Benz LF 1113/36
  • Årgang: 1966
  • Opbygning: Ertmann's Karosserifabrik, Sorø
  • Fotograf: Preben Mortensen (Claus Mortensen)