Månedens køretøj november 2018

Næstved Brandvæsen - 4x4 autosprøjte


H. F. Nielsen i Haslev leverede i 1983 dette køretøj, en autosprøjte 16/8 på Mercedes-Benz 1017 4x4 til Næstved Brandvæsen. Vognen fik ved levering nr. NB2. I en årrække kørte den som første sprøjte fra brandstationen på Manøvej og siden som landsprøjte, for til sidst at tilgå brandvæsenets reserve.

I forbindelse med kommunalreformen i 2007 blev bl.a. Suså kommune indlemmet i Næstved og således blev Suså Brandvæsen til Næstved Brand & Redning, station Herlufmagle. Suså Brandvæsen havde hidtil betjent sig af bl.a. en DAF sprøjte med en fortid i Holland.

Med omorganiseringen af brandvæsenet, blev NB2 flyttet til Hjælpebrandstationen i Herlufmagle og fik nr. NB M5.

I 2012 indkøbte man en fabriksny Rosenbauer tanksprøjte til Hjælpebrandstationen i Herlufmagle og M5 kom derfor retur til Hovedbrandstationen i Næstved, hvor den kørte som reservesprøjte og siden som Frivillig sprøjte, indtil den i 2017 blev afmeldt og udgik. Vognens videre skæbne er ikke redaktionen bekendt.

Giv dit bud på månedens køretøj.

Månedens køretøj er en kort præsentation af et vilkårligt brand- og redningskøretøj fra et ligeledes vilkårligt beredskab - dog sædvanligvis fra Danmark, Skandinavien eller det øvrige Europa.

Der er ikke nødvendigvis tale om nye køretøjer. Gamle køretøjer, herunder veterankøretøjer, kan også forekomme.

Du har mulighed for at give dit bud på månedens køretøj. Send os et eller flere af dine egne digitale billeder i en god opløsning samt de oplysninger du har om køretøjet, beredskabet, årgang, hvem, der har stået for opbygning m.v.

Hvis vi bringer dit billede, og hvis du er medlem af Dansk Selskab For Brandkøretøjer, deltager du i lodtrækningen om et gavekort på. kr. 150,00.

Trækningen foregår i forbindelse med foreningens julearrangement i december. Arrangementet annonceres på foreningens medlemsforum.

  • Beredskab: Næstved Brandvæsen
  • Station: Næstved
  • Køretøjstype: Autosprøjte
  • Fabrikat: Mercedes-Benz 1017  AF/36 4x4
  • Årgang: 1983
  • Opbygning: H. F. Nielsen
  • Pumpe: Ruberg R 30 LT-HT
  • Fotograf: Tony Frimodt