Månedens Køretøj marts 2019

Taipei City Fire Department - Toyota pumper

Pumpevogn fra Teipei


Denne måneds køretøj er en pumpevogn fra Taipei, som er hovedstaden i Taiwan. Køretøjstypen er standard på næsten alle brandstationer i Taipei og svarer til det man i Danmark kalder en HSE (Hurtig Sluknings Enhed).

Taipei City fire Department, der blev en selvstændig enhed d. 10. juli 1995, var indtil det tidspunkt en del af Fire and Police District. Taipei bliver dækket af 45 stationer og man har en bemanding på 2010 personer.

Taipei City Fire Department er underlagt The National Fire Agency of the Ministry of the Interior of the Republic of Taiwan. Man løser brand, katastrofe, ambulance og redning opgaver.

Vognparken består af en lang række forskellige typer køretøjer, både nye og gamle - som man kan se på billederne.

Desværre taler man ikke så meget engelsk på stationerne (læs intet), så oplysningerne er desværre få og lidt mangelfulde.

Giv dit bud på månedens køretøj.

Månedens køretøj er en kort præsentation af et vilkårligt brand- og redningskøretøj fra et ligeledes vilkårligt beredskab - dog sædvanligvis fra Danmark, Skandinavien eller det øvrige Europa.

Der er ikke nødvendigvis tale om nye køretøjer. Gamle køretøjer, herunder veterankøretøjer, kan også forekomme.

Du har mulighed for at give dit bud på månedens køretøj. Send os et eller flere af dine egne digitale billeder i en god opløsning samt de oplysninger du har om køretøjet, beredskabet, årgang, hvem, der har stået for opbygning m.v.

Hvis vi bringer dit billede, og hvis du er medlem af Dansk Selskab For Brandkøretøjer, deltager du i lodtrækningen om et gavekort på. kr. 150,00.

Trækningen foregår i forbindelse med foreningens julearrangement i december. Arrangementet annonceres på foreningens medlemsforum.

  • Beredskab: Taipei Fire Brigade.
  • Station: Central railway station
  • Køretøjstype: Pumpevogn
  • Fabrikat: Toyota
  • Bemanding: 5
  • Årgang: Ukendt
  • Udstyr: Slanger, Pumper, strålerør, motorsave og diverse værktøj.
  • Fotograf: Henning Svensson