Månedens køretøj maj 2017

Første Bronto Skylift ved et dansk beredskab

Horsens S1


I 1998 fik Horsens Brand & Redningsberedskab, som det første beredskab i Danmark, en redningslift fra finske Bronto. Det blev starten på en bølge af finske højderedningskøretøjer og i skrivende stund er der ikke mindre end 18 af disse lifte i dansk tjeneste.

Køretøjet - S 1 - er en Scania P94 DB4x2 med CP14 kabine. Det er indregistreret første gang 11. december 1998 som KF21860, og har siden den blev sat i drift været hjemmehørende i remisen hos Horsens Brand & Redning, først på Torsted Alle og sidenhen på den nye station på Endelavevej 5.

Brandvæsenet hedder i dag Sydøstjyllands Brandvæsen og dækker kommunerne Horsens og Hedensted.

Giv dit bud på månedens køretøj.

Månedens køretøj er en kort præsentation af et vilkårligt brand- og redningskøretøj fra et ligeledes vilkårligt beredskab - dog sædvanligvis fra Danmark, Skandinavien eller det øvrige Europa.

Der er ikke nødvendigvis tale om nye køretøjer. Gamle køretøjer, herunder veterankøretøjer, kan også forekomme.

Du har mulighed for at give dit bud på månedens køretøj. Send os et eller flere af dine egne digitale billeder i en god opløsning samt de oplysninger du har om køretøjet, beredskabet, årgang, hvem, der har stået for opbygning m.v.

Hvis vi bringer dit billede, og hvis du er medlem af Dansk Selskab For Brandkøretøjer, deltager du i lodtrækningen om et gavekort på. kr. 150,00.

Trækningen foregår i forbindelse med foreningens julearrangement i december. Arrangementet annonceres på foreningens medlemsforum.

  • Beredskab: Horsens Brand & Redningsberedskab
  • Station: Horsens
  • Køretøjstype: Redningslift
  • Fabrikat: Scania P94 DB4x2 med CP14 kabine
  • Årgang: 1998
  • Opbygning: Bronto F32MDT
  • Fotograf: Allan Holbek Hansen