Månedens køretøj juni 2018

Mayfield Village Fire Department Engine 612

Mayfield Village Engine 612


Mayfield Village Fire Department i Cleveland Ohio (USA) modtog i 1978 denne sprøjte på GMC/E-One.

Ved levering, var vognen pakket op med løftepuder og andet redningsmateriel og fungerede således som rednings- og førstehjælpssprøjte. Engine 612 var den første af sin slags i lokalområdet og påkaldte sig således en del opmærksomhed.

På et tidspunkt 1990'erne gennemgik vognen en mindre renovering, hvor den blandt andet fik ny lysbro og blitz-blink. Den forlod definitivt aktiv tjeneste i 2005 og blev herefter doneret til et lokalt museum.

I dag er vognen i privat eje - i Næstved.

Eivind Jæger har i mange år interesseret sig for amerikanerbiler. Han havde længe ønsket at købe en amerikansk brandbil, så da lejligheden bød sig, slog han til.

Ejvind har selv hentet vognen i USA, fået den sejlet til Danmark og efterfølgende renoveret den, så den i dag fremstår ualmindelig flot og - ikke mindst - stort set udrykningsklar.

Du kan læse en lille artikel om Mayfield Village Engine 612 fra Cleveland.com her.

Giv dit bud på månedens køretøj.

Månedens køretøj er en kort præsentation af et vilkårligt brand- og redningskøretøj fra et vilkårligt beredskab - dog sædvanligvis fra Danmark, Skandinavien eller øvrige Europa.

Der er ikke nødvendigvis tale om nye køretøjer. Gamle køretøjer, herunder veterankøretøjer, kan også forekomme.

Du har mulighed for at give dit bud på månedens køretøj. Send os et eller flere af dine egne digitale billeder i en god opløsning samt de oplysninger du har om køretøjet, beredskabet, årgang, hvem der

har stået for opbygningen m.v.

Hvis vi bringer dit billede, og hvis du er medlem af Dansk Selskab for Brandkøretøjer, deltager du i lodtrækningen om et gavekort på kr. 150,00

Trækningen foregår i forbindelse med foreningens julearrangement i december. Arrangementet annonceres på foreningens medlemsforum.

  • Beredskab: Mayfield Village Fire Department
  • Station: Mayfield Village
  • Køretøjstype: Pumper/Rescue (rednings- og førstehjælpssprøjte)
  • Fabrikat: GMC 6500 Sierra, V8-366 (5,5 liter benzin motor)
  • Årgang 1978
  • Opbygning: Emergency One
  • Pumpe: Hale, 250 gpm (ca. 1000 l/min)
  • Vandtank: 1200 l
  • Fotograf: Tony Frimodt