Månedens køretøj august 2017

Et vildt dyr i brand- og redningstjenesten

CPH Fire & Rescue 4


Skumtender 4 er en af fem Rosenbauer Panther skumtendere i drift ved CPH BOR - Copenhagen Airport Fire & Rescue i Kastrup.

En Caterpillar C 18 Euro 5 motor med 709 HK flytter vognen, der med sine 36 ton totalvægt og en topfart på 120 km/t., kan bringes fra 0-80 km/t. på 25 sek. Der er permanent træk på alle seks hjul og bagakslen er styrbar.

Vognen er forsynet med tag- og frontkanon med en kastelængde på op til 85 m, undervognsdysser, HT- og LT slanger, CAFS og CO2 anlæg. Tankkapaciteten er på 12000 l vand og 1200 l skumvæske. Pumpen kan leverer 6500 l/m ved 11 bar.

Giv dit bud på månedens køretøj.

Månedens køretøj er en kort præsentation af et vilkårligt brand- og redningskøretøj fra et ligeledes vilkårligt beredskab - dog sædvanligvis fra Danmark, Skandinavien eller det øvrige Europa.

Der er ikke nødvendigvis tale om nye køretøjer. Gamle køretøjer, herunder veterankøretøjer, kan også forekomme.

Du har mulighed for at give dit bud på månedens køretøj. Send os et eller flere af dine egne digitale billeder i en god opløsning samt de oplysninger du har om køretøjet, beredskabet, årgang, hvem, der har stået for opbygning m.v.

Hvis vi bringer dit billede, og hvis du er medlem af Dansk Selskab For Brandkøretøjer, deltager du i lodtrækningen om et gavekort på. kr. 150,00.

Trækningen foregår i forbindelse med foreningens julearrangement i december. Arrangementet annonceres på foreningens medlemsforum.

  • Beredskab: Copenhagen Airport Fire & Rescue
  • Station: Vest
  • Køretøjstype: Skumtender (4)
  • Fabrikat: Rosenbauer
  • Årgang: 2005 (miljøforbedret i 2011)
  • Opbygning: Panther CA-05 6x6 m. CAFS og CO2 anlæg
  • Fotograf: Henning Svensson