Kør-selv-tur- d. 7. oktober 2018 – HKB

Ny kronborgsprøjte på Mercedes-Benz Atego med Rosenbauer Compact Line opbygning. Foto: Claus Mortensen

I alt 10 medlemmer var mødt frem for at deltage på turen rundt til Helsingør Kommunes Beredskab – HKB. Vejret viste sig, trods årstiden, fra sin bedste side med blå himmel og sol.

Dagen startede på station Helsingør, hvor især den nye Kronborgsprøjte tiltrak sig en del opmærksomhed – og med rette. Den er den eneste af sin slags i Danmark, endnu. Sprøjten var ved vores besøg endnu ikke i drift, men mandskabet var i fuld gang med omskolingen, så den vil sikkert snart kunne ses i bybilledet.

En ny dykkervogn er også på vej til HKB, så det var formentlig ved at være sidste chance for se den nuværende. Vi håber at kunne bringe bileder af den nye bil på et senere tidspunkt.

Brandstationen i Helsingør. Foto: Claus Mortensen
Scania sprøjte, Espegærde. Foto: Claus Mortensen

Efter besøget i Helsingør kørte kolonnen til Espergærde, der råder over en sprøjte og en kassevogn. Stationens Scania sprøjte er ved at være gammel, så det forventes at den skal skiftes i nær fremtid.

Mercedes-Benz Atego, Rosenbauer AT3, Tikøb. Foto: Claus Mortensen

I Tikøb har de fået en terrængående sprøjte som erstatning for den tidligere, der måtte lade livet efter blot 8 måneder i drift. Den brændte simpelthen under indsats.

Stationen har ligeledes en Mercedes-Benz GD slangetender, med en fortid i Ringsted.

Scania tanksprøjte, Hornbæk. Foto: Claus Mortensen

Stationen i Hornbæk var dagens sidste stop og her fik vi bakset deres to køretøjer udenfor og linet op på den trange plads.

Alt i alt en fantastisk dag hos HKB. En stor tak til brandvæsenet for deres gæstfrihed og for hjælp med at køre biler ud til fotografering.

Læse om foreningens generalforsamling i 2011, der blev afholdt i Helsingør

Denne side anvender cookies for at forbedre din brugeroplevelse. Du kan læse mere om cookies og om vores privatlivspolitik her:  Læs mere