Kør-selv-tur d. 7. oktober 2018

Efterårstur til Helsingør Kommunes Beredskab

Helsingør Kommunes Beredskab


I alt 10 medlemmer var mødt frem for at deltage på turen rundt til Helsingør Kommunes Beredskab. Vejret viste sig, trods årstiden, fra sin bedste side med blå himmel og sol.

Dagen startede på station Helsingør, hvor især den nye Kronborg sprøjte tiltrak sig en del opmærksomhed - og med rette. Den er den eneste af sin slags i Danmark, endnu.  Sprøjten var ved vores besøg endnu ikke i drift, men mandskabet var i fuld gang med omskolingen, så den vil sikkert snart kunne ses i bybilledet.

En ny dykkervogn er også på vej til Helsingør, så det var formentlig nogle af de sidste billeder der blev skudt af den nuværende.

Efter besøget i Helsingør kørte kolonnen til Espergærde, der råder over en sprøjte og en kassevogn.

Stationens Scania sprøjte er ved at være gammel, så det forventes at den skal skiftes som næste køretøj.

I Tikøb har de fået en terrængående sprøjte som erstatning for den tidligere, der måtte lade livet efter blot 8 måneder i drift. Den brændte simpelthen under indsats.

Man har ligeledes en slangetender, med en fortid i Ringsted.

Stationen i Hornbæk var dagens sidste stop og her fik vi bakset deres to køretøjer udenfor og linet op på den trange plads.

Alt i alt en fantastisk dag i det Nordsjællandske. En stor tak til brandvæsenet for deres gæstfrihed og for hjælp med at køre biler ud til fotografering.

Tekst og foto: Claus Mortensen.