Kør-selv-tur d. 25. september 2016

Share

Ringsted, Sorø og Ruds-Vedby

Kør-selv-tur d. 25. september 2016


Søndag d. 25. september 2016 besøgte foreningen Midt- og Sydsjællands brand og redning i Ringsted samt Vestsjællands Brandvæsen i hhv. Sorø og Ruds-Vedby. Det var en velbesøgt tur i godt vejr, hvor der blev set og fotograferet masser af køretøjer.

13 af foreningen medlemmer var mødt frem på brandstationen i Ringsted, hvor de blev budt velkommen med et par kander friskbrygget kaffe, inden fremvisning og fotografering af køretøjer begyndte.

Ringsted er relativt godt bestykket, med to autosprøjter, tankvogn, drejestige, slangetender og pionervogn, foruden en indsatslederbil, så der var rigeligt at gå i gang med.

Fra Ringsted gik turen videre, små 20 km, til Sorø. Brandstationen her er, ligesom Ruds-Vedby, en af Vestsjællands Brandvæsens i alt 18 brandstationer. I Sorø kunne man byde på autosprøjte, tankvogn, redningslift og pionervogn.

Fotograferingen måtte kortvarigt afbrydes, da stationens brandfolk pludselig måtte køre til færdselsuheld.

Dagens sidste stop var brandstationen i Ruds-Vedby, der drives af Falck for Vestsjællands Brandvæsen. Her kunne man, ud over autosprøjte, tankvogn og miljøtrailer også byde på en Unimog bjergningsvogn, der dog ikke betjenes af stationens brandfolk, men af reddere.

Mange tak til mandskaberne i Ringsted, Sorø og Ruds-Vedby for deres gæstfrihed og hjælp med at rangere køretøjer.