Ny Rosenbauer Compact Line sprøjte i Dragør

Ny autosprøjte på Volvo FL 280 Crew Cab med Rosenbauer TLF 1200/100 Compact Line opbygning. Foto: Tony Frimodt.

En ny autosprøjte er sat i drift på Hovedstadens Beredskabs station Dragør. Køretøjet er en Volvo FL med Rosenbauer Compact Line opbygning. Den nye sprøjte, der afløser en Mini-MAN fra 1989, har fået vognnummer M113.

I forbindelse med udskiftning af sprøjten har det været afgørende at finde et køretøj, der størrelsesmæssigt er mindre end de øvrigt Volvo/Rosenbauer sprøjter, som Hovedstadens Beredskab er i færd med at indsætte på alle de øvrige stationer, til afløsning for de gamle MAN TGA sprøjter.

Der er på brandstationen i Dragør ganske lidt plads, ligesom Dragørs gamle by er præget af smalle gader og meget tæt bebyggelse. Derfor var det ikke muligt at indsætte en sprøjte magen til de øvrige.

Samtidig har der været et ønske om, at sprøjten på alle andre parametre skullle ligne de øvrige sprøjter så meget som muligt. Af pladshensyn har man udeladt en af to ventilatore samt skæreslukker.

M113 medbringer 1200 l vand og 100 l skumvæske, elektrisk ventilator, batteridrevet Holmatro frigørelsesværktøj og CAFS(400). Pumpen er en Rosenbauer NH25 med en ydelse på 2500 l/min ved 10 bar eller 400 l/min ved 40 bar.

Foreningens besøgte Store Magleby, Dragør og Tårnby i april 2017

  • Beredskab: Hovedstadens Beredskab
  • Station: Dragør
  • Køretøjstype: Autosprøjte
  • Fabrikat: Volvo FL 240 Crew Cab
  • Opbygning: Rosenbauer TLF 1200/100 Compact Line
  • Årgang: 2019
  • Foto: Tony Frimodt

Månedens køretøj er en kort præsentation af et vilkårligt brand- og redningskøretøj fra et ligeledes vilkårligt beredskab – dog sædvanligvis fra Danmark, Skandinavien eller det øvrige Europa. Der er ikke nødvendigvis tale om nye køretøjer. Gamle køretøjer, herunder veterankøretøjer, kan også forekomme.

Denne side anvender cookies for at forbedre din brugeroplevelse. Du kan læse mere om cookies og om vores privatlivspolitik her:  Læs mere