Historisk

Civilforsvarskorpset-1979-1993 (4/8)

Civilforsvarskorpset, 1979-1993, Beredskabskorpset, 1994-1995. Moderne orange MB'er.

I medlemsbladet “Vi melder fra! 2/04” bragte vi første del af en serie på i alt otte artikler, der indgående beskriver Beredskabskorpsets køretøjer, fra CBU tiden -1941- til i dag (2005/6).

Fjerde del, Civilforsvarskorpset-1979-1993. Vi er fremme mod slutningen af 1970'erne. På dette tidspunkt begyndte vognparken for alvor at undergå massive forandringer.

Perioden fra ca. 1980 til 1995 er kendetegnet ved, at overgangen fra et krigsmæssigt til mere og mere fredstidsorienteret beredskab for alvor slår igennem. Det meste af vognparken udskiftes i denne periode. Det sker dels pga. naturlig udskiftning men i særdeleshed også fordi et helt nyt og i Danmark hidtil ukendt udrykningskoncept implementeres. Det sker som led i omstruktureringen til fredstidsberedskab.

Redningsberedskabets rullende materiel har til alle tider draget, betaget og imponeret børn såvel som voksne. Vi er i dag rigtig mange, som deler denne fascination.

Netop derfor har vi valgt at bringe denne artikelserie, ikke så meget som et aktualitets billede, men som et historisk dokument, hvilket bestemt ikke gør det mindre spændende at læse.

Serien er et godt sted at starte for den nye køretøjsentusiast, men også den garvede entusiast, der gerne vil læse op på en ikke uvæsentlig del af Danmarks rullende beredskabsmateriels historie.

Skriv et svar