Historisk

Civilforsvarskorpset-1955-1979 (3/8)

Civilforsvarskorpset, 1955-1979, Mercedes-æraen.

I medlemsbladet “Vi melder fra! 2/04” bragte vi første del af en serie på i alt otte artikler, der indgående beskriver Beredskabskorpsets køretøjer, fra CBU tiden -1941- til i dag (2005/6).

Denne tredie del af vores artikelserie omhandler Civilforsvarskorpset-1955-1979. Perioden, kan med rimelighed kaldes Mercedes-æraen. I det seneste halve århundrede har ingen anden bilproducent i den grad tegnet sig som CF-leverandør af lastbilschassiser, som Mercedes.

Den rundsnudede Mercedes-lastbil har fuldstændigt domineret billedet siden 1960'erne, hvor modellen kom på markedet. Det var dog lidt af en tilfældighed, at det netop blev Mercedes, der blev stamleverandør til CF-korpset - senere Beredskabskorpset. Forklaringen skal findes i den politiske situation i efterkrigstiden.

Redningsberedskabets rullende materiel har til alle tider draget, betaget og imponeret børn såvel som voksne og vi er i dag rigtig mange, som deler denne fascination.

Netop derfor har vi valgt at bringe denne artikelserie, ikke så meget som et aktualitets billede, men som et historisk dokument, hvilket bestemt ikke gør det mindre spændende at læse.

Serien er et godt sted at starte for den nye køretøjsentusiast, men også den garvede entusiast, der gerne vil læse op på en ikke uvæsentlig del af Danmarks rullende beredskabsmateriels historie.