Historisk

Civilforsvarskorpset-1941-1951 (2/8)

Civilforsvarskorpset, 1949-1951, amerikanske, canadiske og britiske køretøjer.

I medlemsbladet “Vi melder fra! 2/04” bragte vi første del af en serie på i alt otte artikler, der indgående beskriver Beredskabskorpsets køretøjer, fra CBU tiden -1941- til i dag (2005/6).

Vi er nået til anden del af vores artikelserie. Denne gang vil vi beskæftige os med Civilforsvarskorpset, 1949-1951. Amerikanske, canadiske og britiske køretøjer tilgår korpset i stort antal. De skal blandt andet erstatte de efterhånden temmelige slidte CBU-køretøjer.

Det var også en tid, hvor man gradvist udviklede sig fra at være et rent kristidsberedskab til et mere fredstidsorienteret beredskab.

Redningsberedskabets rullende materiel har til alle tider draget, betaget og imponeret børn såvel som voksne. Vi er i dag rigtig mange, som deler denne fascination.

Netop derfor har vi valgt at bringe denne artikelserie, ikke så meget som et aktualitets billede, men som et historisk dokument, hvilket bestemt ikke gør det mindre spændende at læse.

Serien er et godt sted at starte for den nye køretøjsentusiast, men også den garvede entusiast, der gerne vil læse op på en ikke uvæsentlig del af Danmarks rullende beredskabsmateriels historie.